Get Adobe Flash player

Anketa

Da li ste čuli za medijaciju?

Da - 100%
Ne - 0%
Nisam siguran/a - 0%

Ukupno glasova: 2
Glasanje je zavrseno
Obnovi rezultate

Broj posetilaca

343720
DanasDanas59
JučeJuče299
Ove nedeljeOve nedelje1732
Ovog mesecaOvog meseca1166
UkupnoUkupno343720

Šansa na Facebook-u

Mladi su zakon – Resurs centar za Braničevski okrug 2013.

Udruženje građana Šansa, kao  Resurs centar za Braničevski Okrug, u okviru programa MLADI SU ZAKON, finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije sprovodi Projekat "MLADI SU ZAKON 2013 - Braničevski okrug". Šansa je po treći put Resurs centar Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 26 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije, da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

 

Stvaranjem uslova za podršku aktivnim mladim ljudima koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta četvrtu godinu za redom u saradnji sa Resurs centrima širom Srbije realizuje program MLADI SU ZAKON.  Do sada, kroz ovaj program finansirana su 402 omladinska volonterska projekta realizovana od strane formalnih i neformalnih grupa mladih, sprovedena u 125 opštinai gradova u Srbiji.  Tokom ovog programa, mladi su aktivno bili uključeni u proces izrade i promocije Zakona o mladima, a program je omogućio i da oko 600 različitih udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa prođe obuku za pisanje projekata i upravljanja projektnim ciklusom.

 

Projekat se realizuje u period od 24. aprila do 24. decembra 2013. godine. 

 

Tokom 2012. godine u okviru Programa MLADI SU ZAKON Udruženje građana Šansa je sa 650.000 dinara finansiralo 10 omladinskih projekata. Za najbolji omladinski projekat proglašen je “Motivkultivator”.

 

Donatori i partneri