Get Adobe Flash player

Anketa

Da li ste čuli za medijaciju?

Da - 100%
Ne - 0%
Nisam siguran/a - 0%

Ukupno glasova: 2
Glasanje je zavrseno
Obnovi rezultate

Broj posetilaca

261944
DanasDanas200
JučeJuče362
Ove nedeljeOve nedelje1605
Ovog mesecaOvog meseca5021
UkupnoUkupno261944

Mladi su zakon - Resurs centar za Braničevski okrug 2012.

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 25 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama. I ove godine Udruženje građana „Šansa“ je Resurs centar za Braničevski okrug.

Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive,  Ministarstvo omladine i sporta je 2010.godine finansiralo 178 omladinskih volonterskih akcija realizovanih u 91 opštini i gradu u Srbiji, izeđu ostalih i u Požarevcu, u kojem je Resurs centar bila „Šansa“. 

Ove godine dobili smo ponovo mogućnost da budemo Resurs centar Ministarstva za omladinu i sport za Braničevski okrug, da promovišemo program "MLADI SU ZAKON" među omladinskim formalnim i neformalnim grupama, da ih motivišemo da napišu svoje projektne ideje, naučimo ih kako da od ideje naprave pravi projekat i na kraju finansijski, tehnički i marketinški pomognemo da se ti projekti do kraja ostvare. U ovoj 2012. godini čak 25 neformalnih udruženja se prijavilo na Konkurs, predstavnici dvadeset i jednog su stekli pravno na obuku za pisanje projekata, a na kraju njih deset, sa isto toliko projekata, dobili su mogućnost finansiranja od strane Ministarstva. Sa ponosom ističemo da u ovoj godini u sklopu programa "MLADI SU ZAKON" imamo deset projekata koji se realizuju na prostoru braničevskog okruga.