U sredu, 29-tog aprila u prostorijama Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu, u organizaciji Udruženja građana Šansa, kontakt tačke za Braničevski okrug Mladih istraživača Srbije, održana je promocija međunarodnih volonterskih kampova. Pred oko 50-toro mladih  predstavnici obe organizacije su izneli svoja iskustva u realizaciji ovih aktivnosti, kojih se u svetu godišnje organizuje oko 2.500.

Volonterski radni kamp je jedinstveni oblik volonterskog rada i kao prvi oblik organizovanog međunarodnog volonterskog servisa postoji još od kraja Prvog svetskog rata (1920.godine) kada se grupa ljudi iz različitih zemalja okupila u Holandiji i odlučila da uradi nešto čime bi sanirali užasne posledice rata, ali, u isto vreme i utiče na otklanjanje pravih razloga konflikata-različitosti.

Više o mogućnostima prijavljivanja i ponudi međunarodnih volonterskih kampova na sajtu www.mis.org.rs. Uslovi za učešće su: vedar i avanturistički duh, samostalnost ili želja za samostalnošću, otvorenost ka drugim kulturama, osnovno znanje engleskog jezika ili zemlje u koju se ide. Za više informacija, obratite se Mladim istraživačima Srbije ili nama ;