17. septembra 2015. godine sa početkom u 12:00 časova u prostorijama Omladine JAZAS-A Požarevac, održan je PR – info sastanak povodom početka realizacije Omladinsko volonterskih projekata omladinskih udruženja/grupa u Braničevskom okrugu.

Sastanak je održan u okviru projekata ”Mladi su zakon 2015 – Istočna Srbija” koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a realizuje Omladina JAZAS-a Požarevac sa partnerima Udruženjem građana ”Šansa” Požarevac i Timočkim omladinskim centrom iz Zaječara.

U toku je već realizacija omladinskih projekata u Borskom i Zaječarskom okrugu gde se preko Resurs centra za Istočnu Srbiju finansira 10 projekata sa ukupnom sumom od 637 110,00 dinara.

U Braničevskom okrugu biće realizovan jedan projekat u Opštini Petrovac na Mlavi, dva u Opštini Veliko Gradište i osam na području Grada Požarevac (od toga jedan u Bubušincu i dva koja se realizuju na području Kučeva, Žagubice i Malog Crnića).

Projekti se bave uređenjem prostora gde mladi provode slobodno vreme, zaštitom životne sredine, bezbednošću mladih, međugeneracijskom saradnjom, promovisanjem razumevanja, tolerancije, humansti i jednakih šansi za sve mlade.

Na ovom sastanku su grupama mladih uručeni prigodni čekovi i potpisani memorandumi o saradnji i realizaciji omladinskih volonterskih projekata.

Ovo je bila prilika da se mladi koji će ove godine realizovati omladinsko volonterske projekte u Braničevskom okrugu upoznaju i dodatno umreže, razmene mišljenja i dosadašnja iskustva.

Mladi su upoznati sa procedurama realizacije omladinsko volonterskih projekata, o detaljima kao što su način finansijske podrške, promocije projekta, izveštavanju.