U okviru projekta “Pokret omladinskog aktivizma – POMAK”, od 23 do 25. januara 2015. godine, na Borskom jezeru po prvi put u Srbiji, organizovana je Nacionalna Konferencija o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama. Aktivno učešće na Konferenciji ‘’POMAK’’ uzelo je i Udruženje građana ‘’Šansa’’.
Deo Konferencije bio je posvećen predstavljanju kreativnih prostora za zajedničko delovanje (CO-working mesta), Deli, InCentar i Novu iskru, zatim dva socijalna preduzeća koja uspešno posluju, LicUlice i Kuhinja na točkovima, te SENS, jedina nacionalna mreža koja okuplja socijalna preduzeća. Nakon toga učesnicima su prezentovani HUB-ovi i biznis inkubatori kreativnih industrija HUBČE, Potkrovlje HUB i ZIP centar uslužnih delatnosti za mlade.
Takođe,  predstavljanjena su 4 kreativna programa mladih – Mladi ambasadori iz Niša, Gradske alijanse za socijalnu inkluziju – GASI iz Požege, Program Centra za radno angažovanje mladih iz Knjaževca, kao i koncept Rok akademije, jednog od pratećih programa zaječarske Gitarijade.
Nakon svake sesije učesnici konferencije, imali su priliku da o temi koja im je u toku jedne sesije bila najzanimljivija čuju više u radnim grupama, i to od samih predavača.
Zahvaljujući stečenom iskustvu, dobijenim informacijama i ostvarenim kontaktima sa učesnicima i predavačima na Konferenciji,  ‘’Šansa’’ nastavlja sa kreiranjem projekata socijalnog preduzetništva za koje verujemo da će u narodnom periodu doprineti razvoju potencijala lokalne zajednice.